CvJO berichten

Leerlingen Emelwerda College maken kennis met het CvJO

Leerlingen maken kennis met CvJO ondernemers

Onlangs hebben een aantal tweedejaars Mavo leerlingen van het Emelwerda een rondleiding gehad bij het CvJO. Dit was naar aanleiding van een schoolopdracht ‘start je eigen onderneming’. Tijdens deze rondleiding hebben diverse ondernemers iets verteld wat ze doen en waarom. Dit was de aftrap voor het maken van een eigen plan.

Zelf pitchen over je ‘bedrijf’

Enthousiast geworden, zijn de ondernemers in dop de weken daarna hun eigen plan gaan maken. Ze hebben in groepjes zelf websites gebouwd en aansluitend hun plannen gepitcht voor hun mede-leerlingen. Met veel plezier heb ook ik hun resultaten mogen beluisteren.

Dit smaakt naar meer

Voor Daphne, Jorinde, Twan en John smaakt dit naar meer. Daarom zijn ze op donderdag 21 november een middag bij het CvJO komen ‘proeven’. We hebben het gehad over hoe je de ‘Golden Circle’ van Simon Sinek kunt gebruiken om je toekomstige (school)keuzes te bepalen.

no images were found

Nieuwe woonvormen in de Noordoostpolder

Leuk hoor, zoveel aandacht in de pers

Samen met Emeline Kleber houd ik mij al jaren bezig met een zorg- & welzijnsproject in Luttelgeest. Samen met heel veel andere vrijwilligers zorgen we ervoor dat mensen zo lang mogelijk in Luttelgeest kunnen blijven wonen. We hebben daarom bij het Fonds Leefbaarheid van de provincie een projectvoorstel ingediend om onderzoek te doen naar “(nieuwe) woonvormen voor senioren in de Noordoostpolder”

(meer…)

CvJO ondernemers organiseren DOMBO

Op donderdag 18 april hebben de CvJO ondernemers een Dombo georganiseerd voor haar ondernemers en een introducee, Kritika, uit India. Zij logeert bij Marja Hoorweg op de boerderij om kennis te maken met het leven in Nederland en de Noordoostpolder (‘paradise’ is haar kwalificatie als er gevraagd wordt wat ze van de omgeving vindt). Door het mooie weer hebben we op het laatste moment besloten om de borrel op het ‘terras’ te organiseren. Marja nam haar logé uit India mee. Er ontstonden mooie spontane gesprekken. De beelden spreken voor zich. Als je ook eens aanwezig wilt zijn tijdens onze Dombo houdt dan de CvJO agenda in de gaten.

Burgemeester luncht bij het CvJO

Donderdag 9 mei is burgemeester Harald Bouman bij het CvJO geweest. Hij kon tijdens de lunch kennis maken met de diverse CvJO ondernemers.

(meer…)

CvJO ondernemers ‘vliegen’ uit

Onlangs zijn drie CvJO ondernemers uitgevlogen uit de CvJO ondernemersbroedplaats. Dith Design, Crehumus en 123Huurgrond zijn sinds een aantal jaren als ‘eenpitters’ aangesloten bij het CvJO. ‘Ikzelf en mijn bedrijf zijn gegroeid in de afgelopen jaren. Mijn keuze om 5 jaar geleden (als eerste) een abonnement af te sluiten bij het CvJO heeft hiertoe in belangrijke mate aan bijgedragen’ aldus Judith Hut van Dith Design. ‘Door het aannemen van een grafisch vormgever ontstond er behoefte aan een eigen ruimte. In een uitgebreid artikel in ‘De Noordoostpolder’ vertellen deze ondernemers hun verhaal. Lees hier meer. Henk Ferbeek, aanjager van het CvJO, legt uit wat de kracht van het CvJO is bij de ontwikkeling van ondernemers en hun onderneming.

CVJO-ARTIKELEN.denoordoostpolder.10.04.19
https://cvjonoordoostpolder.nl/wp-content/uploads/2019/05/CVJO-ARTIKELEN.denoordoostpolder.10.04.19.pdf

CvJO’ers schitteren in magazine Dichterbij

CvJO’ers Marleen Smit en Jeroen Dingemans schitteren in de nieuwe uitgave van het ledenblad van de Rabobank: Dichterbij. Hierin vertellen ze over hun ondernemingen Mooie Wereld in één dag en Dingeneering. Maar ook over hun ervaringen bij het CvJO Noordoostpolder.

‘Er werken hier mensen uit allerlei verschillende vakgebieden, waardoor iedereen zijn eigen expertise inbrengt. Dat heeft al geleid tot diverse co-creaties’, zegt Marleen in het artikel. ‘Het mooie hier is dat je de wildste ideeën
gewoon kunt spuien. Niets is gek. We zijn verschillend in ons werk maar hebben ook veel dingen met elkaar gemeen’, voegt Jeroen toe.

Lees het hele artikel.

Marleen Smit en Jeroen Dingemans op hun werkplek bij het CvJO.

Marleen Smit en Jeroen Dingemans op hun werkplek bij het CvJO.

CvJO’er Roy Post met band in De Klos

minorgiant

Onze Roy Post van Totaltronics treedt met zijn band Minor Giant op in de Emmeloordse Klos op zaterdag 24 mei. Minor Giant is een progressieve rockband die verhalende rock brengt. Benieuwd naar Roy’s drumcapaciteiten en zijn muzikale vrienden? Kom kijken!

Lancering Geografische Mondriaan

Henk Ferbeek, Marleen Smit en Chantelle Buijtendijk-Timmers richtten de stichting op.

Henk Ferbeek, Marleen Smit en Chantelle Buijtendijk-Timmers richtten de stichting op.

Het CvJO is weer een cocreatie rijker: stichting de Geografische Mondriaan. In april werd dit initiatief om de polder op de kaart te zetten gelanceerd aan De Deel 22a. Onder grote belangstelling van allerlei genodigden die gevraagd werd het project onder hun hoede te nemen.

Chantelle Buijtendijk, Marleen Smit en Henk Ferbeek vinden dat er een strik om de polder mag. ‘Dat we als polderbewoners nuchter en bescheiden zijn is goed, maar de wereld mag ook zien hoe sterk we als gebied zijn. We mogen er trots op zijn dat we de grootste tulpenroute hebben en dè aardappelhoofdstad van de wereld zijn. En er is nog zoveel meer. De polder is een sterk merk’, zei Chantelle tijdens de lancering.

De stichting wil dat doen door een platform te bieden voor alle goede initiatieven die er al zijn. Een rode draad die zorgt voor verbinding en zichtbaarheid. Daarnaast worden ook eigen projecten geïnitieerd. Een onderwijsproject, bijvoorbeeld. ‘Als je dingen wil veranderen kun je het beste bij kinderen beginnen’, vertellen de initiatiefnemers.

‘Mondriaan is een heel toegankelijke kapstok’, zegt Marleen. ‘Op het moment dat wij het verhaal vertellen, merken we dat ons enthousiasme aanstekelijk is.’ Zo was de Albert Schweitzerschool in Emmeloord gelijk enthousiast over het scholenproject van de Stichting Geografische Mondriaan.

CvJO NOP groeit explosief

Het CvJO Noordoostpolder is de afgelopen maanden explosief gegroeid. Na de start in mei vorig jaar zijn er inmiddels 14 ‘bewoners’ werkzaam in het pand aan De Deel 22 a in Emmeloord. ‘En die groei zet voorlopig nog wel even door’, legt aanjager Henk Ferbeek uit.

De ondernemers die zijn neergestreken in het CvJO komen uit allerlei branches. Van beveiligingsexpert en tekstschrijver tot online consultant, systeemtherapeut en administratief ondersteuner. Er is zelfs een ‘levensruimtelijk ontknoper’ die creativiteit inzet bij levensvragen.

‘Maar er is nog zeker ruimte voor meer ondernemend talent’, verzekert Ferbeek. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom eens een dagje proefwerken.

 

Dith Design eerste huurder CvJO NOP

Dith Design is de eerste huurder van het Centrum voor Jong Ondernemerschap (CvJO) in Emmeloord. Eigenaar Judith Hut verhuist haar grafisch ontwerpbureau per 1 mei naar het pand aan de Deel 22. ‘Ik hoop dat hier nog veel meer ondernemers komen om te flexwerken’, vertelt ze enthousiast.

Toen Hut voor de eerste keer het oude Landbouwhuis aan de Deel binnenstapte, wist ze gelijk dat ze hier wilde werken. ‘Het voelde meteen goed toen ik hier kwam. Het is een mooi gebouw, met hoge ramen en veel licht. Een fijne, inspirerende omgeving. Zeker als creatieveling’, vertelt ze. Meer informatie over Judith op www.dith-design.nl.