CvJO effect

CvJO’ers schitteren in magazine Dichterbij

CvJO’ers Marleen Smit en Jeroen Dingemans schitteren in de nieuwe uitgave van het ledenblad van de Rabobank: Dichterbij. Hierin vertellen ze over hun ondernemingen Mooie Wereld in één dag en Dingeneering. Maar ook over hun ervaringen bij het CvJO Noordoostpolder.

‘Er werken hier mensen uit allerlei verschillende vakgebieden, waardoor iedereen zijn eigen expertise inbrengt. Dat heeft al geleid tot diverse co-creaties’, zegt Marleen in het artikel. ‘Het mooie hier is dat je de wildste ideeën
gewoon kunt spuien. Niets is gek. We zijn verschillend in ons werk maar hebben ook veel dingen met elkaar gemeen’, voegt Jeroen toe.

Lees het hele artikel.

Marleen Smit en Jeroen Dingemans op hun werkplek bij het CvJO.

Marleen Smit en Jeroen Dingemans op hun werkplek bij het CvJO.

CvJO’er Roy Post met band in De Klos

minorgiant

Onze Roy Post van Totaltronics treedt met zijn band Minor Giant op in de Emmeloordse Klos op zaterdag 24 mei. Minor Giant is een progressieve rockband die verhalende rock brengt. Benieuwd naar Roy’s drumcapaciteiten en zijn muzikale vrienden? Kom kijken!

Lancering Geografische Mondriaan

Henk Ferbeek, Marleen Smit en Chantelle Buijtendijk-Timmers richtten de stichting op.

Henk Ferbeek, Marleen Smit en Chantelle Buijtendijk-Timmers richtten de stichting op.

Het CvJO is weer een cocreatie rijker: stichting de Geografische Mondriaan. In april werd dit initiatief om de polder op de kaart te zetten gelanceerd aan De Deel 22a. Onder grote belangstelling van allerlei genodigden die gevraagd werd het project onder hun hoede te nemen.

Chantelle Buijtendijk, Marleen Smit en Henk Ferbeek vinden dat er een strik om de polder mag. ‘Dat we als polderbewoners nuchter en bescheiden zijn is goed, maar de wereld mag ook zien hoe sterk we als gebied zijn. We mogen er trots op zijn dat we de grootste tulpenroute hebben en dè aardappelhoofdstad van de wereld zijn. En er is nog zoveel meer. De polder is een sterk merk’, zei Chantelle tijdens de lancering.

De stichting wil dat doen door een platform te bieden voor alle goede initiatieven die er al zijn. Een rode draad die zorgt voor verbinding en zichtbaarheid. Daarnaast worden ook eigen projecten geïnitieerd. Een onderwijsproject, bijvoorbeeld. ‘Als je dingen wil veranderen kun je het beste bij kinderen beginnen’, vertellen de initiatiefnemers.

‘Mondriaan is een heel toegankelijke kapstok’, zegt Marleen. ‘Op het moment dat wij het verhaal vertellen, merken we dat ons enthousiasme aanstekelijk is.’ Zo was de Albert Schweitzerschool in Emmeloord gelijk enthousiast over het scholenproject van de Stichting Geografische Mondriaan.

CvJO NOP groeit explosief

Het CvJO Noordoostpolder is de afgelopen maanden explosief gegroeid. Na de start in mei vorig jaar zijn er inmiddels 14 ‘bewoners’ werkzaam in het pand aan De Deel 22 a in Emmeloord. ‘En die groei zet voorlopig nog wel even door’, legt aanjager Henk Ferbeek uit.

De ondernemers die zijn neergestreken in het CvJO komen uit allerlei branches. Van beveiligingsexpert en tekstschrijver tot online consultant, systeemtherapeut en administratief ondersteuner. Er is zelfs een ‘levensruimtelijk ontknoper’ die creativiteit inzet bij levensvragen.

‘Maar er is nog zeker ruimte voor meer ondernemend talent’, verzekert Ferbeek. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom eens een dagje proefwerken.

 

Dith Design eerste huurder CvJO NOP

Dith Design is de eerste huurder van het Centrum voor Jong Ondernemerschap (CvJO) in Emmeloord. Eigenaar Judith Hut verhuist haar grafisch ontwerpbureau per 1 mei naar het pand aan de Deel 22. ‘Ik hoop dat hier nog veel meer ondernemers komen om te flexwerken’, vertelt ze enthousiast.

Toen Hut voor de eerste keer het oude Landbouwhuis aan de Deel binnenstapte, wist ze gelijk dat ze hier wilde werken. ‘Het voelde meteen goed toen ik hier kwam. Het is een mooi gebouw, met hoge ramen en veel licht. Een fijne, inspirerende omgeving. Zeker als creatieveling’, vertelt ze. Meer informatie over Judith op www.dith-design.nl.

Metamorfose voor het CVJO NOP

Gewapend met een kwast en witte verf, ging een club vrijwilligers onlangs aan de slag in het nieuwe onderkomen van CVJO Noordoostpolder. Het authentieke pand in hartje Emmeloord werd grondig aangepakt. (meer…)